Ejvind sætter gang i lattermusklerne

“Ejvind sætter gang i lattermusklerne” står der i Frederiksborg Amts Avis. En avis jeg selv bragte ud for mange år siden, men det er en helt anden historie 🙂

Jeg har gennem en del år “underholdt” til fester og polterabend, samt fødselsdage, konfirmationer og bryllupper. Mit budskab er ganske enkelt: Grin dig glad.

Med latteren som aktiv følgesvend kan vi grine os til godt humør, bedre helbred og en generelt bedre balance i livet.

Se artiklen fra weekendens polterabend her.

Ejvind Fik Gang i Lattermusklerne

Billede fra Frederiksborgs Amts Avis 20/3 2017

Gang i lattermusklerne på arbejde

Er du virksomhedsejer, er der også en masse at hente ved at få dine medarbejdere til at grine mere. 10 minutters daglig latter gør medarbejderne mere afstressede, samt gør både den interne og den eksterne kommunikation bedre. Og så kan latteren aflæses direkte på bundlinjen. Jeg har oplevet op til 34% omsætningsfremgang på en måned, når latteren bliver en fest del af morgenrutinen.

Læs mere i artiklen fra Frederiksborg Amts Avis her.

Gang i lattermusklerne for de deprimerede

Historien der ikke kom med i Amts Avisen var den om de deprimerede, som efter 6 måneder med latter tog væsentligt færre piller. I et forløb havde en række Allerødborgere gennemgået et depressionsforløb over 12 måneder. Efter forløbet var der ingen ændring i deres situation. Alle spiste stadig piller, men de havde fået nogle redskabet til at arbejde med deres situation.
Jeg fik en opringning om at gerne ville grine lidt sammen, når nu deres forløb var slut. Jeg spurgte om jeg kunne få lov til at grine med dem i 6 måneder – 1 gang om måneden, og så kunne vi jo konstatere om det andre videnskabelige undersøgelser viste, var rigtigt. Ca. halvdelen af den oprindelige gruppe på 28 deltog i det første møde. Efterfølgende var der 8-10 deltagere hver gang der skulle grines. Det var ikke nemt for deltagerne, men jeg lagde meget vægt på at vi altid skulle grine MED hinanden, og ikke AF hinanden. Efter 6 måneder var 75% af deltagerne pillefrie.

Grin hver dag

Hver eneste dag bør du grine mindst 10 minutter.

Desværre er sandsynligheden for at du gør det meget lille.

herunder får du forklaringen på hvorfor det er en god ide at grine så meget som muligt – og helst mindst 10 minutter. Du får desuden viden om hvad der sker, når du ikke griner nok.

Grin mere hver dag - mindst 10 minutter

Det er videnskabeligt bevist at:

 • Latter øger lungekapaciteten og iltindholdet i blodet
 • Du forbrænder kalorier når du griner
 • 10 minutters latter har samme effekt på hjerte og lunger, som 30 minutters jogging
 • 10 minutters latter frigiver den samme mængde endorfiner som 30 minutters jogging eller 20 minutters sex
 • 10 minutters latter får blodtrykket til at falde med 10-20 mm. Af samme grund har latter en positiv indvirkning på hjerte-kar sygdomme og luftvejssygdomme
 • Latter masserer dine indre organer, og der kommer øget blodtilførsel til muskler og organer – din fordøjelse stimuleres
 • Latter øger antallet af hvide blodlegemer, der er med til at bekæmpe sygdomme. De hvide blodlegemer indeholder T-celler, som er naturlige bakteriedræbere og vigtige i kampen mod kræft.
 • Latter forkorter rekonvalescens perioden – du bliver hurtigere til at komme dig efter en sygdom
 • Latter frigiver endorfiner – kroppens egen morfin, som afstresser både krop og sind
 • Latteren har en positiv indvirkning på mange af de sygdomme vi har i den vestlige verden
 • Simuleret latter virker lige så godt som ægte latter
 • Hvordan kan jeg grin hver dag

  Du kan læse sjove bøger, eller høre sjove radioudsendelser for at komme til at grine mere. Det er også muligt at gå i teatret eller biografen for at få mere grin i hverdagen. Og du kan sikkert også finde et grin eller to online, hvis du søger efter det 🙂 Der er MASSER af muligheder for at komme til at grine, men de fleste af os gør det ikke ofte nok, og resultatet kan vi aflæse i vores sundhed og vores økonomi. Det er ægte win-win hvis vi alle griner mere hver dag.

  Her kan du få inspiration til at grine meget mere. Køb CD’en “Greatest Laughter – Volume 1” med nogle af de sjoveste grin du nogensinde har hørt 🙂

  Du får både en spætte latter, skrige latter, heste latter og søløve latter. Der er mere end 20 af de bedste danske grin på denne 60 minutter lange CD.
  Greatest Laughter Volume 1 - forside og bagside
   

  Grin mere hver dag – hvorfor?

  Hvis du er mere til læsning og dybere viden om latterens væsen, så køb bogen om latter på dansk eller engelsk.

  Lattercoaching - en bog om ægte livsglæde“Er du et af de mennesker der har et tungt liv – så prøv at se dit liv som verdens tungeste liv. Forestil dig at jordkloden hænger lidt til en side fordi dit liv er så tungt. Pas på med at tage det næste skridt – Stop – Jorden ryger ud af sin bane, stå helt stille.”  The Power of Laughter

  The Power of Laughter er en oversættelse af “Lattercoaching” + en revision og opdatering på en del af indholdet.